Ingatlanpiaci elemzések

Ingatlanpiac elemzés, portfoliókezelés, befektetési tanácsadás a gazdasági élet területén, az ingatlanokhoz köthető szolgáltató, termelő, feldolgozó és egyéb jövedelemtermelő ágazatokban. 

Nagyobb referenciáink:

  • Észak-Magyarországon megvalósítandó cementgyár hatásának ingatlanpiaci elemzése – megbízó a HOLCIM Zrt.
  • Magyarország hat tájegységén ipari ingatlanok és fejlesztési területek piacelemzése – megbízó a MEREK nonprofit állami vállalat.
  • Esztergomi ingatlanpiac elemzés – megbízó az önkormányzat tulajdonában lévő Strigonium Zrt. 
  • Tatabánya Ipari Parkjának értékmeghatározása és az infrastrukturális fejlesztésével növelt várható értéke – megbízó CIB Bank Zrt.
  • Tatabánya üzleti ingatlanpiacának elemzése észak-nyugat Magyarország összehasonlításával –megbízó CIB Real Zrt.
  • Tokodaltáró fejlesztési területének piaci lehetőségei, kialakításának veszélyei és értékelése – megbízó Tokodaltáró Önkormányzata.
  • Fejlesztés előtt álló terület piaci forgalmi értékének meghatározása és közművesítését követő várható piaci értéke, megbízó Nyergesújfalu Város Polgármesteri Hivatala.

A két óriáscég megoldást kínál a helyi napenergia-termelési lehetőségek felmérésére. 

A logisztikai ingatlanok kihasználtsága érezhetően emelkedett. 

A magyar piacon több, nagyobb kiskereskedelmi lánc is terjeszkedni szeretne, a dinamikus forgalom-bővülés pedig új szereplőket vonz a piacra.

A fővárosi irodapiac a fellendülés időszakát éli. A bérlői kereslet növekvőben van, s a fejlesztési kedv is régen látott mértékű. Mindemellett a vidéki körzetekben is pozitív folyamatok figyelhetők meg. 

A GKI fővárosi és magyarországi ingatlanpiaci indexeinek értéke 2018 januárjában -1 illetve 1. A fővárosi index hibahatáron belül csökkent, míg az országos 1 ponttal emelkedett az előző (tavaly októberi) felméréshez képest. 

Tovább a Hírekre