Értékbecslés

A szakvélemény és melléklete tartalmazza az ingatlan jogi állapotát, piaci helyzetét, környezeti és fizikai leírását. Ha az ingatlan típus lehetővé teszi, három módszert alkalmazunk. Ezen módszerek a piaci forgalmi értékelés, a hozamértékelés és a költség elvű értékelés. Fejlesztési területeknél maradványértékelést is végzünk. Az értékbecslésből kiemeljük a legmegfelelőbb módszert, indokoljuk, hogy miért választottuk ezt a számítási megoldást. Cégünk alapfelfogása, hogy ingatlanértékeléseink mindenkor feleljen meg a valóságnak és a megbízó elvárásainak.

Pályázathoz értékbecslés

A megbízóink részére mindennemű ingatlantípushoz, az ország egész területén gyors és korrekt értékbecslést készítünk. Az lehet ipari, kereskedelmi, vagy mezőgazdasági, lehet kis értékű, vagy milliárdos nagyságrendű ingatlan.

Értékbecslés magánmegbízásra                                     

Az értékelési szakvéleményeink kielégítik a többszörösen módosított 25/1997. (VIII. 1.) PM. rendeletet, valamint az európai ( TEGOVA, EVS) és a nemzetközi (IVSC) módszertan irányelveit.

Továbbá megfelelünk a 31/2009. (XI. 18.) ÖM rendelet az üzletszerűen végzett ingatlanközvetítői, valamint az üzletszerű ingatlanvagyon-értékelő és közvetítői tevékenység folytatásának feltételeinek, az eljárás részletes szabályainak. 

A 31/2009. (XI. 18.) ÖM rendelet alapján a BL Invest Kft ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő jogosultságának sorszáma: 10/2010.

A 31/2009. (XI. 18.) ÖM rendelet alapján Biró László Ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő engedélyszáma: 7./2010.

Értékbecslés a pénzügyi szféra számára

Cégünk tisztában van azzal, hogy a pénzintézetek saját úgynevezett adatlapos értékeléssel dolgoznak. Az adatlapos értékelés a normál értékelés rövidített formátuma. Nagy mennyiségű értékelés gyors elvégzését teszi lehetővé. Speciális célra és egyedi igényeknek megfelelően készülnek, felhasználásuk megfelelően korlátozott.

Az értékelések a pénzintézeteknél három fő dolognak kell, hogy megfeleljenek:

  • A legfontosabb elvárás, hogy a megállapított ingatlanérték ténylegesen tükrözze a piaci helyzetet.
  • A kialakult piaci verseny miatt fontos elvárás, hogy minél rövidebb idő alatt, és a lehető legalacsonyabb áron készüljön el az értékelés.
  • Általános elvárás, hogy az értékelések feleljenek meg a 25/1997.(VIII.1)PM illetve termőföld esetén az 54/1997.(VIII.1.) FM rendeleteknek. (Vagy egyéb előírásoknak például TEGOVA.)

 

                      

A két óriáscég megoldást kínál a helyi napenergia-termelési lehetőségek felmérésére. 

A logisztikai ingatlanok kihasználtsága érezhetően emelkedett. 

A magyar piacon több, nagyobb kiskereskedelmi lánc is terjeszkedni szeretne, a dinamikus forgalom-bővülés pedig új szereplőket vonz a piacra.

A fővárosi irodapiac a fellendülés időszakát éli. A bérlői kereslet növekvőben van, s a fejlesztési kedv is régen látott mértékű. Mindemellett a vidéki körzetekben is pozitív folyamatok figyelhetők meg. 

A GKI fővárosi és magyarországi ingatlanpiaci indexeinek értéke 2018 januárjában -1 illetve 1. A fővárosi index hibahatáron belül csökkent, míg az országos 1 ponttal emelkedett az előző (tavaly októberi) felméréshez képest. 

Tovább a Hírekre