A nevem Biró László, és alapítása óta ügyvezetőként vezetem a BL Invest Kft-t, melyben többségi tulajdonnal rendelkezem. 18 éve foglalkozom ingatlanok értékbecslésével és közvetítésével, elsősorban a pénzügyi szektor környezetében. 

Cégem, a BL Invest Kft. 14 éves múlttal rendelkezik lakó és vállalati ingatlanok értékbecslésében. Társaságunk 2006-tól készít multinacionális vállaltoknak, állami és önkormányzati cégeknek ingatlanpiaci elemzéseket. Ezen kívül különböző piaci szegmensben tevékenykedő cégek, önkormányzatok és magánszemélyek számára nyújtunk tanácsadást ingatlanvagyonukkal történő hatékony gazdálkodásaikhoz, befektetéseikhez.

A BL Invest Kft 2010-től új piaci szegmens felé is nyitott, a cégértékelések irányába. Az elmúlt időszak bebizonyította számunkra, hogy a gazdasági élet területén megszerzett piaci ismereteinket tovább tudjuk hasznosítani partnereik számára. Megtapasztaltuk a cég és vállalatértékelés szolgáltatásának piaci hiányosságait, az egyoldalú elemzések és a szakszerűtlen érték megállapítások veszélyeit.

Cégünk kedvező áron tud gyors és mégis pontos egyszerűsített értékeléseket készíteni a KKV szektornak. Az értékelésünk DCF és eszköz alapú számításokat is tartalmaz, mely meglehetős biztonsággal tudja megállapítani a cégek valós értékét. Társaságunk az elmúlt években pénzintézetek számára és magánmegbízók részére egyaránt készített cégértékeléseket. 

Az elmúlt években megtapasztaltuk a gyors felfutás, a stagnálás és az értékesés időszakát. Megtapasztaltuk piacunkon a vállalati hitelbőséget és később a forráshiányos éveket, végigkísértük professzionális szintű befektetők mozgását, és komoly betekintést kaptunk a szakmai háttér nélküli rossz befektetésekbe és azok fenntarthatatlanságába. 

Ha bizonytalan a tulajdonában lévő ingatlan vagy cég valós értékében, vagy befektetéséhez szeretne támpontot kapni, akkor keressen minket bizalommal.  

 

                      

Vegyük szemügyre Esztergom ingatlanpiaci környezetét. Áttekintésünk rámutat az elmúlt évek következményeire, az ad hoc módon, valós koncepció nélküli és a hosszú távú gondolkodás hiányával történt városfejlesztésekre. Kellő megalapozottsággal újra kellene pozícionálni városunk stratégia célkitűzéseit, persze hozzáalakítva a település lehetőségeihez és résztvevőihez. Tehát a kialakult helyzetet, a megkezdett beruházásokat meg kell oldani, és ehhez új fejlesztési koncepciót kellene kidolgozni.

Az urbanizáció (városiasodás), a településföldrajz egyik leggyakrabban használt kifejezése, melyet a településhálózat és a társadalmi fejlődés területén szoktak megemlíteni. A városiasodás nem csak a csatornahálózatról, a burkolt utakról vagy a városias beépítésről, hanem életformáról és szemléletről is szól. Tehát a szokások, a szellemi és kulturális innovációk is ide tartoznak – ezért fontos hangsúlyozni, hogy ezek a kérdések társadalmi, és településhálózat egészét érintő folyamatok. Továbbá az ilyen fejlődés egyre differenciáltabb szolgáltatásokat tesz elérhetővé a társadalomban, mely a fejlett világot jellemzi leginkább.

A statisztikák alapján a legtöbb igazán gazdag ember ingatlanbefektetéseknek köszönhetően gazdagodott meg, igaz ezek a statisztikák arról már nem szólnak, hogy hányan vesztették el vagyonukat a rossz befektetések és a szakértelem hiánya miatt.

Ingatlan valós értéke - árképzés: A jelenlegi ingatlanpiaci körülmények között nagyon nehéz tájékozódni, hogy mit is érhet az adott ingatlan. Nehéz megítélni mennyire reális, vagy irreális az ingatlan kínálati értéke. Mindig nagy kérdés, hogy egy felépítményt érdemes eladni, vagy megvenni a kialkudott áron, megéri-e nekünk, vagy rosszul járunk az ügyleten. 

Jelentősebb problémakör lehet vásárlásnál a hőszigetelés és a vízszigetelés hiányossága, vagy annak teljes hiánya. Kevesen tudják, hogy vízszigetelési problémát okozhat az épületek utólagos hőszigetelése vagy a nyílászárók cseréje.