A nevem Biró László, és alapítása óta ügyvezetőként vezetem a BL Invest Kft-t, melyben többségi tulajdonnal rendelkezem. 18 éve foglalkozom ingatlanok értékbecslésével és közvetítésével, elsősorban a pénzügyi szektor környezetében. 

Cégem, a BL Invest Kft. 15 éves múlttal rendelkezik lakó és vállalati ingatlanok értékbecslésében. Társaságunk 2006-tól készít multinacionális vállaltoknak, állami és önkormányzati cégeknek ingatlanpiaci elemzéseket. Ezen kívül különböző piaci szegmensben tevékenykedő cégek, önkormányzatok és magánszemélyek számára nyújtunk tanácsadást ingatlanvagyonukkal történő hatékony gazdálkodásaikhoz, befektetéseikhez.

A BL Invest Kft 2010-től új piaci szegmens felé is nyitott, a cégértékelések irányába. Az elmúlt időszak bebizonyította számunkra, hogy a gazdasági élet területén megszerzett piaci ismereteinket tovább tudjuk hasznosítani partnereik számára. Megtapasztaltuk a cég és vállalatértékelés szolgáltatásának piaci hiányosságait, az egyoldalú elemzések és a szakszerűtlen érték megállapítások veszélyeit.

Cégünk kedvező áron tud gyors és mégis pontos egyszerűsített értékeléseket készíteni a KKV szektornak. Az értékelésünk DCF és eszköz alapú számításokat is tartalmaz, mely meglehetős biztonsággal tudja megállapítani a cégek valós értékét. Társaságunk az elmúlt években pénzintézetek számára és magánmegbízók részére egyaránt készített cégértékeléseket. 

Az elmúlt években megtapasztaltuk a gyors felfutás, a stagnálás és az értékesés időszakát. Megtapasztaltuk piacunkon a vállalati hitelbőséget és később a forráshiányos éveket, végigkísértük professzionális szintű befektetők mozgását, és komoly betekintést kaptunk a szakmai háttér nélküli rossz befektetésekbe és azok fenntarthatatlanságába. 

Ha bizonytalan a tulajdonában lévő ingatlan vagy cég valós értékében, vagy befektetéséhez szeretne támpontot kapni, akkor keressen minket bizalommal.  

 

                      

Az ingatlanpiaci kilátások kissé túl vannak a csúcson, de még mindig alapvetően derűlátást tükröznek.

Nemrég megjelent interjúban a Daimler Benz (Mercedes Benz) vezérigazgatója elmondta, hogy már nem a többi autógyártó jelenti cégüknek a konkurenciát, hanem (nyilvánvalóan) a Tesla, a Google, az Apple és az Amazon. 

Vegyük szemügyre Esztergom ingatlanpiaci környezetét. Áttekintésünk rámutat az elmúlt évek következményeire, az ad hoc módon, valós koncepció nélküli és a hosszú távú gondolkodás hiányával történt városfejlesztésekre. Kellő megalapozottsággal újra kellene pozícionálni városunk stratégia célkitűzéseit, persze hozzáalakítva a település lehetőségeihez és résztvevőihez. Tehát a kialakult helyzetet, a megkezdett beruházásokat meg kell oldani, és ehhez új fejlesztési koncepciót kellene kidolgozni.

Az urbanizáció (városiasodás), a településföldrajz egyik leggyakrabban használt kifejezése, melyet a településhálózat és a társadalmi fejlődés területén szoktak megemlíteni. A városiasodás nem csak a csatornahálózatról, a burkolt utakról vagy a városias beépítésről, hanem életformáról és szemléletről is szól. Tehát a szokások, a szellemi és kulturális innovációk is ide tartoznak – ezért fontos hangsúlyozni, hogy ezek a kérdések társadalmi, és településhálózat egészét érintő folyamatok. Továbbá az ilyen fejlődés egyre differenciáltabb szolgáltatásokat tesz elérhetővé a társadalomban, mely a fejlett világot jellemzi leginkább.

A statisztikák alapján a legtöbb igazán gazdag ember ingatlanbefektetéseknek köszönhetően gazdagodott meg, igaz ezek a statisztikák arról már nem szólnak, hogy hányan vesztették el vagyonukat a rossz befektetések és a szakértelem hiánya miatt.